Novosti! Znanstvene konferencije (u listopadu i studenom), natjecanje za prevoditelje, suradnja s časopisima u Rusiji kao nastavak suradnje poslije konferencije u Puli

Poslije konferencije u Puli, od 30. rujna do 2. listopada, čiji je jedan od organizatora bio HAPRYAL, doneseni su važni zaključci.

Konferencija Rusistika unutar slavističkog, europskog i svjetskog konteksta nastavila je niz događanja, započetih u prosincu 2020. godine, kojima se obilježava 20. godišnjica učenja ruskoga jezika u Puli.

Konferencija je ujedinila istomišljenike, postala je platformom razmjene informacija i kontakata. Sudionici sekcija i organizatori konferencije nisu samo raspravljali o znanstvenoj problematici, koju su iznosili u svojim izlaganjima, već su zacrtani planovi proširivanja suradnje u obliku provedbi konferencija, objavom knjiga, radova i uspostavom suradnje na planu prevoditeljske aktivnosti ruskih i hrvatskih književnika. Dr. sc. Irena Mikulaco, predsjednica HAPRYAL-a, najavila je planove za 2022. godinu.

Poslije konferencije ruski kolege poslali su svoja pozivna pisma za konferencije u narednom razdoblju, u listopadu i studenom u Moskvi, natjecanje za prevoditelje u Iževsku i HAPRYAL pozivaju na suradnju.

Konferencije. Конференции.

RUDN1

RUDN2

MGU